csádblog

Afrika az afrikaiaké.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Veszélyben Déby

2008.06.15. 12:29 :: Mwaka

Mivel az elmúlt napokban tápiókagyűjtögetéssel voltam elfoglalva, csak most olvasom a Reutersen, hogy az ország keleti felében, tehát itt, a lázadók komoly harcokat vívnak a kormányerőkkel. Az összetűzésre hetven kilométerre a szudáni határtól, Goz-Beidában, innen egy köpésre került sor, a megfigyelők komoly tűzpárbajról számoltak be, aminek célja, hogy elmozdítsák hivatalából az imádott Idriss Déby elnököt. Azt a jóságos férfit, akit két éve az ország népének 65 százaléka elnökéül választott, nem is beszélve arról, hogy személyes jó barátja volt Hissène Habrénak, gondolom ebből már az európaiak is sejthetik, milyen nagy ember.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem megnyugtat, hogy az ország védelmében, és a közel félmillió menekült féken tartásában részt vesz az a 71 elitkatona, akiket a közelmúltban képzett ki az ENSZ.

Egyébként nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy Szudán áll az események mögött. Nem képesek megemészteni, hogy május elején lerohantuk az országukat, és a fővárosig jutottunk. Na és? Meddig rágjuk még ezt a hónapos ügyet? Lépjünk túl rajta. Megtörtént, elmúlt, vége. Borítsunk fátylat a múltra. Kezdjünk tiszta lappal. Tanuljunk meg augusztusig békében élni!

Vagy irtsuk ki végre az összes szudit, mert ezt nem lehet ép ésszel elviselni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csad.blog.hu/api/trackback/id/tr78520608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása