csádblog

Afrika az afrikaiaké.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Elit alakulat

2008.06.03. 12:19 :: RKw

Na, éppen ideje volt már, kezdtem azt hinni, a végtelenségig húzódik a dolog. A 71 csádi rendőr és gárdista, amelyik hat hete csatlakozott az ENSZ N'Djamena-i integrált kiképzési programjához, ma vehette át az elismerő oklvelet. Az ENSZ terve, hogy ekkora létszámmal már kezelhető lesz az ország keleti felére zsúfolt 250.000 menekült és 180.000 áttelepített ember biztonsága.
Ez elsőre nagy magabiztosságnak is tűnhet, de gondoljunk csak bele, miféle kiképzésben volt része a 71 elit katonának:  egyenesen az ENSZ tartalékosaitól tanulhattak nemzetközi jogrendet, emberi jogok tiszteletét, valamint megfigyelési és közrendfenntartó technikákat.
Én komolyan azt hittem, a végén megbuknak a vizsgán, vagy  eldobják a ceruzát. De megvan, mostantól az a sokezer ember nagyobb biztonságban érezheti magát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csad.blog.hu/api/trackback/id/tr11510114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása